Το BDP ολοκληρώνει επιτέλους τη σταδιακή αποκατάσταση του μουσείου και του κήπου Leighton House

0
Το BDP ολοκληρώνει επιτέλους τη σταδιακή αποκατάσταση του μουσείου και του κήπου Leighton House

Το Leighton House, διάσημο για τους πλούσιους εσωτερικούς του χώρους, είναι το πρώην σπίτι και το στούντιο του βικτωριανού καλλιτέχνη Frederic Lord Leighton (1830-96). Το σπίτι σχεδιάστηκε από τον φίλο και αρχιτέκτονα George Aitchison, για να επιδείξει την τέχνη του και να διασκεδάσει καλλιτέχνες, συλλέκτες και διασημότητες εκείνη την εποχή.

Η θέση του Leighton ενθάρρυνε άλλους καλλιτέχνες εκείνη την εποχή να συνεχίσουν να χτίζουν τα δικά τους σπίτια στούντιο στην περιοχή, δημιουργώντας αυτό που ήταν γνωστό ως Holland Park Circle. Το μουσείο αφηγείται την ιστορία αυτών των σπιτιών.

Το BDP άρχισε να εργάζεται για το έργο το 2008 με μια σειρά μελετών σκοπιμότητας. Η βασική του κίνηση ήταν η προσαρμογή και επέκταση της πτέρυγας Perrin, σε συνδυασμό με την αφαίρεση των μεταπολεμικών προσθηκών, για να επιτραπεί η ανάκτηση των υπολοίπων τμημάτων του αρχικού σπιτιού, παρέχοντας παράλληλα νέες εγκαταστάσεις για τη φροντίδα της συλλογής και τους επισκέπτες και την απρόσκοπτη πρόσβαση. το κτίριο για πρώτη φορά.

Μια νέα σκάλα και «ροτόντα» ανελκυστήρα ολοκληρώνει την επέκταση του σπιτιού – μια διαδικασία που ξεκίνησε αρχικά από τον Leighton – εξισορροπώντας τη σύνθεση του υψώματος του κήπου προς τα αριστερά. Έχουν δημιουργηθεί επίσης νέοι εκθεσιακοί χώροι και εκθέσεις, το καφέ De Morgan, το κέντρο εκμάθησης και το κατάστημα συλλογών.

Το BDP έχει επανασχεδιάσει τον χώρο της ρεσεψιόν για να ανοίξει νέα θέα μέσα από το κτίριο στον κήπο πίσω. Λιγότερος σημαντικός χώρος στο υπόγειο έχει ανακατανεμηθεί σε νέες λειτουργίες επισκεπτών, ενώ οι χώροι πίσω από το σπίτι έχουν αποκατασταθεί. Το χαγιάτι και ο χώρος κάτω από το Winter Studio έχουν μετασκευαστεί για να δημιουργήσουν το καφέ De Morgan.

Νέα σκάλα εξωτερικά

Πηγή:Dirk Lindner

Το Winter Studio του Leighton, μια προέκταση του αρχικού σπιτιού που στηρίζεται σε κολόνες από χυτοσίδηρο και χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1880 για να του επιτρέπει να εργάζεται τους χειμερινούς μήνες, είναι τώρα πλήρως ανακαινισμένο και ενσωματωμένο στους υπόλοιπους ιστορικούς εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Μια αρχική είσοδος έχει αποκατασταθεί και μια ξεχωριστή είσοδος στο σπίτι αποκαλύπτεται επίσης.

Ένα σημαντικό μέρος των εργασιών ήταν η αντικατάσταση όλων των εγκαταστάσεων κτιριακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών ελέγχων και του ενεργειακού φωτισμού. Έχουν ανακτηθεί αυθεντικές κολόνες και πλίνθοι από χυτοσίδηρο, μαζί με το χρωματικό σχέδιο.

Το BDP έχει σχεδιάσει μια νέα ελικοειδή σκάλα, το εσωτερικό της οποίας είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με μια τοιχογραφία ύψους 11 μέτρων από τον καλλιτέχνη Shahrzad Ghaffari, που ονομάζεται Ενότητα. Αυτό εμπνεύστηκε από ένα ποίημα του 13ου αιώνα του Ρουμί που εξερευνά την πολιτιστική ενότητα. Τα τιρκουάζ χρώματα παραπέμπουν επίσης στα χαρακτηριστικά πλακάκια από το Arab Hall του υπάρχοντος σπιτιού.

Νέα σκάλα με έργα τέχνης Ενότητα από τον Shahrzad Ghaffari

Η επισκευή και η αποκατάσταση εσωτερικού και εξωτερικού υφάσματος περιελάμβανε βελτίωση της θερμικής απόδοσης, καθαρισμό τούβλου, πέτρας, ξυλείας και σοβά, στέγης από σχιστόλιθο και μόλυβδο και ανακαίνιση των υαλοπινάκων πατέντας Winter Studio.

Μια νέα γκαλερί σχεδίων έχει δημιουργηθεί στο επίπεδο του υπογείου ως μέρος των εγκαταστάσεων φροντίδας συλλογής.

Η ανάπτυξη του Leighton House έχει υποστηριχθεί από κεφάλαια από το Kensington and Chelsea Council και τους Friends of Leighton House, μαζί με επιχορήγηση 1,6 εκατομμυρίων λιρών από το National Lottery Heritage Fund.

Το έργο του BDP ακολουθεί τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκε από την Purcell μεταξύ 2008 και 2010.

Λέιτον Χάουζ θα ανοίξει για το κοινό στις 15 Οκτωβρίου 2022 με ένα εκθεσιακό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους που θα παρουσιαστεί στους δύο νέους χώρους της γκαλερί.

Το καφέ Morgan

Πηγή:Dirk Lindner

Η άποψη του αρχιτέκτονα

Αυτό το έργο θα έχει μια μεταμορφωτική επίδραση στο μουσείο, επιτρέποντάς του να είναι προσβάσιμο σε όλους για πρώτη φορά και να παρέχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις φροντίδας επισκεπτών και συλλογής. Αυτή η ανακαίνιση υποστηρίζει τις φιλοδοξίες του μουσείου να διαφυλάξει και να διατηρήσει την ακεραιότητα της αρχικής κατοικίας, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες του νέου κοινού και το εδραιώνει ως μοναδικό πλεονέκτημα για τον δήμο. Το Leighton House είναι ένα από τα σπουδαία σπίτια του Λονδίνου και ανυπομονούμε να το δούμε να ανοίγει ξανά για το κοινό σε μια εποχή που τέτοιοι χώροι χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.
David Artis, αρχιτέκτονας διευθυντής, BDP

Στοιχεία έργου

Ξεκινήστε στο χώρο Νοέμβριος 2019
Ημερομηνία ολοκλήρωσης Οκτώβριος 2022
Μικτό (εσωτερικό + εξωτερικό) εμβαδόν ορόφου 7.424μ²
Μορφή σύμβασης ή διαδρομή προμήθειας JCT Πρότυπο οικοδομικό συμβόλαιο χωρίς ποσότητες (Παραδοσιακό)
Αρχιτέκτονας
BDP
Πελάτης Royal Borough of Kensington & Chelsea
Δομικός και πολιτικός μηχανικός BDP
Σύμβουλος M&E BDP
Επόπτης ποσότητας Τζάκσον Κόουλς
Πυροσβεστικός σύμβουλος Θα κρατήσει
Σύμβουλος προγραμματισμού Montagu Evans
Οικολογία και δενδροκομία Οκτώ Συνεργάτες
Υπεύθυνος έργου Gardiner + Theobald
Κύριος σχεδιαστής Τζάκσον Κόουλς
Εγκεκριμένος επιθεωρητής δόμησης
Royal Borough of Kensington & Chelsea Building Control
Σύμβουλος τοπίου
BDP
Σύμβουλος ακουστικής BDP
Σύμβουλος φωτισμού BDP
Σχεδιαστής οθόνης Charles Marsden-Smedley
Γραφικά και εύρεση δρόμου Bart Design
Έργο τέχνης Shahrzad Ghaffari
Επιπλα Τιρκουάζ Βουνό
Κύριος ανάδοχος Κουίν Λονδίνο
Χρησιμοποιείται λογισμικό CAD MicroStation

Schreibe einen Kommentar