Ο Whittaker Parsons ολοκληρώνει την επέκταση στο αρχοντικό του Χάκνεϊ

0
Ο Whittaker Parsons ολοκληρώνει την επέκταση στο αρχοντικό του Χάκνεϊ

Η προέκταση διαθέτει μια αλληλοσυνδεόμενη φόρμα με επένδυση από φελλό εφαρμοσμένο στο χέρι και φινίρισμα σε μαύρο ματ.

Το ακίνητο πέντε κρεβατιών, στην οδό Graham κοντά στο London Fields και την Περιοχή Διατήρησης Mapledene, ανακαινίστηκε με χρήση αναπνεύσιμων, στιβαρών και ανακυκλωμένων υλικών, παρέχοντας ένα απτικό οικογενειακό σπίτι.

Τα θερμικά στοιχεία έχουν αναβαθμιστεί όπου είναι δυνατόν και ένα νέο κατασκευασμένο δρύινο δάπεδο βιώσιμης προέλευσης τοποθετήθηκε στο ισόγειο με μόνωση από γιούτα από παλιούς σάκους κόκκων καφέ.

Τα κεκλιμένα βήματα της προέκτασης διπλής μανδαλώσεως εκφράζονται και εσωτερικά.

Η άποψη του αρχιτέκτονα

Ένα βασικό θέμα στη δουλειά μας είναι να χτίζουμε λιγότερα αλλά καλύτερα. Απολαμβάνουμε να βοηθάμε τους πελάτες μας να δώσουν νέα πνοή στις ιδιοκτησίες τους, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους υπάρχοντες χώρους τους και να εξοπλίσουμε με βιώσιμα, οικονομικά υλικά.

Στο London Fields, προτείναμε να αφαιρέσουμε μια μη πρωτότυπη επέκταση κακής ποιότητας και να την αντικαταστήσουμε με δύο αλληλοσυνδεόμενους κεκλιμένους όγκους για να δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη, πιο χαρακτηριστική οικογενειακή κουζίνα και τραπεζαρία. Το αποτύπωμα των στοιχείων νέας κατασκευής εξετάστηκε προσεκτικά για να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ του περιορισμού του όγκου της νέας κατασκευής και της διατήρησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του κήπου.

Οι έντονα κεκλιμένες, πολύπλευρες θέσεις της επέκτασης εκφράζονται εσωτερικά, με επένδυση από κόντρα πλακέ με όψη FSC και γενναιόδωρους φεγγίτες. Οι προεκτάσεις κατασκευάζονται με χρήση αεριζόμενων μπλοκ, μόνωση Woodfibre και η πρόσοψη αποδίδεται με μαύρο ματ φελλό, εφαρμοσμένο στο χέρι. Για να περιοριστεί η χρήση γυψοσανίδας, ο νέος χώρος είναι επενδεδυμένος με ξύλινα πάνελ και κατά παραγγελία τέφρα κουφώματα. μια στιβαρή και ζεστή λύση λαμβάνοντας υπόψη τη φθορά που μπορεί να αναμένεται σε ένα οικογενειακό σπίτι με μικρά παιδιά.

Τα θερμικά στοιχεία αναβαθμίστηκαν όπου ήταν δυνατόν, και ένα νέο δάπεδο βελανιδιάς κατασκευασμένο με βιώσιμης προέλευσης εγκαταστάθηκε στο ισόγειο με μόνωση δαπέδου από γιούτα (από παλιούς σάκους κόκκων καφέ). Όπου ήταν δυνατόν, προσδιορίστηκαν υλικά με υψηλό επίπεδο ανακυκλωμένου περιεχομένου, όπως τα πλακάκια τοίχου του μπάνιου και ο πάγκος της κουζίνας.
Matthew Whittaker, συνιδρυτής, Whittaker Parsons

Άποψη πελάτη

Ο Matt και η Camilla (Whittaker Parsons) είναι φίλοι και εκπαιδεύτηκα και εργάστηκα ως αρχιτέκτονας. Είναι μεγάλη απόφαση να συνεργαστείς με έναν φίλο σε ένα έργο σαν αυτό, και γνωρίζουμε πολλούς αρχιτέκτονες. Αποφασίσαμε ότι οι Whittaker Parsons ήταν αυτοί που θα εμπιστευόμασταν περισσότερο για να δουλέψουν στο σπίτι μας και είμαστε τόσο χαρούμενοι που τους επιλέξαμε.

Από την αρχή ήταν πολύ εύκολο να δουλέψεις μαζί τους, φέρνοντας ευφάνταστες ιδέες βασισμένες στην εμπειρία τους στην παράδοση έργων. Προέβλεψαν τις ανάγκες της νεαρής οικογένειάς μας και νιώσαμε ότι μας ακούγονται καθ‘ όλη τη διάρκεια, με αλλαγές και προσαρμογές που έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά τις συναντήσεις σχεδιασμού. Ήταν μια διασκεδαστική και υποστηρικτική διαδικασία.

Ξεκινήσαμε με μελέτες επιλογών και ένα όμορφο μοντέλο που μας βοήθησε να οπτικοποιήσουμε τους χώρους και να λάβουμε αποφάσεις, στη συνέχεια προχωρήσαμε σε λεπτομέρειες και διαρρύθμιση για τα δωμάτια. Είχαν πολλές ιδέες για τον εσωτερικό χώρο, τα υλικά, τα χρώματα και πώς θα μπορούσαμε να μεγιστοποιήσουμε το φως, να εξασφαλίσουμε μια καλή ροή και μια ανοιχτή αίσθηση για τον προηγουμένως σκοτεινό και στενό χώρο. Η λήψη της πολεοδομικής άδειας ήταν σχετικά απλή και από εκεί προχωρήσαμε στον λεπτομερή σχεδιασμό. Πήγαμε με τον Matt για να επισκεφτούμε προηγούμενα έργα εργολάβων και προμηθευτές υαλοπινάκων για να δούμε επιλογές και λεπτομέρειες. Ήμασταν πραγματικά ευγνώμονες για τις συμβουλές του Matt κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής προσφορών του έργου και τη βοήθειά του στη σύγκριση διαφορετικών υποβολών.

Η ύπαρξη ενός οικιστικού έργου επί τόπου είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος για οποιονδήποτε, αλλά ο Matt ήταν υπέροχος καθ‘ όλη τη διάρκεια και ένας ξεκάθαρος επικοινωνίας τόσο με τον πελάτη όσο και με τον ανάδοχο. Η επέκταση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας τόσο στους χώρους που δημιουργήθηκαν όσο και στη λεπτομέρεια.
Άννα Μάνσφιλντ και Ίαν Γουόρεν

Στοιχεία έργου

Ξεκινήστε στο χώρο Απρίλιος 2021
Ημερομηνία ολοκλήρωσης Απρίλιος 2022
Μεικτή εσωτερική επιφάνεια δαπέδου 144μ²
Μικτό (εσωτερικό + εξωτερικό) εμβαδόν ορόφου 203μ²
Μορφή σύμβασης ή διαδρομή προμήθειας JCT Minor Λειτουργεί με CDP
Κόστος κατασκευής 213.000 £
Κόστος κατασκευής ανά m² £1.650
Αρχιτέκτονας Whittaker Parsons
Πελάτης Άννα Μάνσφιλντ και Ίαν Γουόρεν
Δομικός μηχανικός Απλές Εργασίες
Τοπογράφος τοίχου πάρτι ROCHaus
Εγκεκριμένος επιθεωρητής δόμησης Έλεγχος κτιρίου του Λονδίνου
Κύριος ανάδοχος Έργα IC&T
Χρησιμοποιείται λογισμικό CAD MicroStation

Schreibe einen Kommentar