Οι Penoyre & Prasad ολοκληρώνουν το δημοτικό σχολείο στο Sugar House Island, στο ανατολικό Λονδίνο

1
Οι Penoyre & Prasad ολοκληρώνουν το δημοτικό σχολείο στο Sugar House Island, στο ανατολικό Λονδίνο

Η σχολή, για την Big Education, για την εμπιστοσύνη πολλών ακαδημιών, είναι ένα τριώροφο κτίριο σχεδιασμένο γύρω από τους «τρεις πυλώνες» του καταπιστεύματος, το κεφάλι, την καρδιά και το χέρι. Αυτά υπήρξαν κινητήρια δύναμη στην ενημέρωση της διάταξης του σχολείου για την ενθάρρυνση της μάθησης βάσει έργου.

Σχεδιασμένες από την Penoyre & Prasad, ένα στούντιο της Perkins&Will, οι τάξεις του σχολείου είναι ευέλικτες και επιτρέπουν γρήγορες αλλαγές διάταξης για να αυξήσουν τα επίπεδα αφοσίωσης των μαθητών. Αυτό έχει επιτευχθεί με την κατάργηση της παραδοσιακής στατικής θέσης διδασκαλίας, επιτρέποντας την τοποθέτηση μιας διαδραστικής οθόνης σε πολλές τοποθεσίες και συμπεριλαμβανομένων κινητών τοίχων μεταξύ ζευγαριών αιθουσών διδασκαλίας.

Καθώς η εξωτερική μάθηση είναι επίσης κλειδί για την παιδαγωγική του σχολείου, οι υπαίθριοι χώροι, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς στον τελευταίο όροφο, έχουν σχεδιαστεί τόσο για ψυχαγωγία όσο και για αθλητισμό και άλλη μάθηση.

Άλλοι χώροι περιλαμβάνουν το Makerspace, αφιερωμένο στις τέχνες, τις χειροτεχνίες και την τεχνολογία, και τα Oracy Stairs σε κάθε όροφο που προσφέρουν ανεπίσημο χώρο καθισμάτων και διδασκαλίας. Υπάρχει επίσης ένα ευέλικτο στούντιο για χορό, αθλητισμό και performance.

Το κτίριο βρίσκεται σε μια περιορισμένη αστική τοποθεσία στο Sugar House Island στο ανατολικό Λονδίνο. Εξαιτίας αυτού, έχει ένα αποτελεσματικό ορθογώνιο αποτύπωμα με υπαίθριο παιχνίδι που βρίσκεται σε δύο βασικούς χώρους: η ταράτσα περιλαμβάνει παιδική χαρά, κοινοτικό κήπο και χώρο παιχνιδιών πολλαπλών χρήσεων. ενώ η παιδική χαρά στο ισόγειο διαθέτει περισσότερους χώρους πρασίνου, συμπεριλαμβανομένου του δασικού σχολείου και της σκεπαστής υπαίθριας τάξης για διάβασμα.

Η ρεσεψιόν και οι αίθουσες διδασκαλίας του πρώτου και του δεύτερου έτους έχουν άμεση πρόσβαση στο εξωτερικό, που γίνεται εφικτή με την ανύψωση της κύριας αίθουσας και της κουζίνας στον πρώτο όροφο.

Το ύφασμα του κτιρίου είναι εξαιρετικά θερμικά αποδοτικό και αεροστεγές, με τα παράθυρα να είναι προσεκτικά σχεδιασμένα και τοποθετημένα ώστε να μεγιστοποιούν το φως της ημέρας αλλά να περιορίζουν την υπερθέρμανση. Τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα είναι αποδοτικά, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και εξοικονόμησης νερού. Το σχολείο θερμαίνεται και αερίζεται μηχανικά χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη αντλία θερμότητας με πηγή αέρα, η οποία είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο τηλεθέρμανσης σε όλη την περιοχή παρέχοντας θερμότητα με χαμηλό «συντελεστή άνθρακα».

Το νέο δημοτικό σχολείο είναι αδελφό με το εξαιρετικό Σχολείο 21 με βαθμολογία Ofsted στο κοντινό Stratford.

Το School 360 βρίσκεται στην καρδιά του Sugar House Island, μιας ανάπτυξης 11 εκταρίων μικτής χρήσης στο Στράτφορντ, στο ανατολικό Λονδίνο. Το νησί δεσμεύεται από πλωτές οδούς, μπροστά από την Stratford High Street στα βόρεια του και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Ολυμπιακό πάρκο. Εκεί βρίσκεται η νέα έδρα του Φαίδωνα, η διαρρύθμιση της οποίας ολοκληρώθηκε το 2020.

Το 2018, οι Penoyre & Prasad αποκάλυψαν την Ακαδημία Bobby Moore στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth, λίγο πιο βόρεια του Sugar House Island.

Η άποψη του αρχιτέκτονα

Όταν το trust της ακαδημίας μας περιέγραψε για πρώτη φορά το εκπαιδευτικό του όραμα για το School360, ήμασταν ίσως επιφυλακτικοί σχετικά με τη φιλοδοξία του να συνδέσει όσο το δυνατόν περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας απευθείας με την παιδική χαρά σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο. Αλλά ανεβάζοντας την κύρια αίθουσα και την κουζίνα καταφέραμε να επιτύχουμε αυτή τη σχέση για τις νεότερες έξι τάξεις του σχολείου.

Όπως και πολλά από τα σχέδιά μας όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε αποφύγει τη δημιουργία διαδρόμων, με τις δύο κύριες σκάλες να κάνουν όλες τις βασικές συνδέσεις, τις εισόδους παιδικών χαρών και τα «φουαγιέ» να δημιουργούν μια αίσθηση ιδιοκτησίας για κάθε ομάδα ετών σε κάθε επίπεδο. Αυτοί οι χώροι παρέχουν επίσης κλιμακωτές θέσεις όπου εκδηλώνεται η εστίαση του σχολείου στη ρητορεία, την παρουσίαση και τη δημόσια ομιλία.

Όλα τα τμήματα λειτουργούν με βάση την πρωινή μάθηση μιας τάξης και μάθηση για ολόκληρο το έτος (60 μαθητές) τα απογεύματα όταν τα κινητά χωρίσματα ενώνουν τους χώρους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιδόματα επιφάνειας ήταν σύμφωνα με την αλλαγή του αιώνα, δίνοντάς μας το επιπλέον 15 τοις εκατό του χώρου που επιτρέπει την ευρηματικότητα, την ευελιξία και τη χαρά στο σχεδιασμό.

Δουλεύοντας στο πλαίσιο ενός γενικού σχεδίου Jan Gehl, οι προσόψεις είναι μια μελέτη ασύμμετρης σύνθεσης μέσα σε πλινθοδομή, απλά και ραβδωτά και μεγάλα παράθυρα. Συχνά μιλούσαμε για κάστρα, πυργίσκους και λιμανάκια κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεών μας για το σχεδιασμό, με σκοπό να κάνουμε αυτό το σχετικά μικρό κτίριο να ανακοινώσει τις αστικές του αρετές στο πλαίσιο των πολύ μεγαλύτερων γειτόνων του.

Κοιτάζοντας πίσω, πιέσαμε σκληρά από το School360, το Vastint και την London Legacy Development Corporation να σχεδιάσουμε ένα σχολείο πέρα ​​από τον κανόνα και μοναδικό στο στυλ διδασκαλίας τους. Νομίζω ότι έχουμε εκπληρώσει αυτές τις φιλοδοξίες.
Mark Rowe, διευθυντής, Penoyre & Prasad

Άποψη πελάτη

Το School 360 στο Sugar House Island κατακυρώθηκε στην Penoyre & Prasad από διαγωνισμό, με τις εργασίες της σε άλλα τοπικά σχολεία και το concept design της να ξεχωρίζουν. Οι λεπτομέρειες από τούβλα και τα μεγάλα παράθυρα ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έδεσαν με τα νέα κτίρια που εισήχθησαν στο νησί.

Δουλεύοντας μαζί με την Penoyre & Prasad, καταφέραμε να λάβουμε άδεια σχεδιασμού, όπως ξεκίνησε το πρώτο lockdown για τον Covid-19 τον Μάρτιο του 2020, με τις εργασίες να ξεκινούν επιτόπου τον Ιούλιο του 2020. Η σύμβαση περιλάμβανε εις βάθος συζητήσεις με πολλούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου του σχολείου και του Τμήματος για τους συμβούλους της Εκπαίδευσης να διασφαλίσουν ότι όλα τα στοιχεία και τα πρότυπα έχουν ενσωματωθεί. Αυτό περιελάμβανε ένα σύστημα καταιωνιστήρων, το οποίο δεν ήταν απαίτηση και σήμαινε ότι το σλιπ ήταν πιο περίπλοκο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα φανταστικό σχολείο που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, με μια μαγευτική αίθουσα πολλαπλών λειτουργιών με πολύ μεγάλα παράθυρα ως κεντρικό στοιχείο του κτιρίου. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι απλές και μπορούν εύκολα να χωριστούν σε ξεχωριστούς χώρους ή να λειτουργήσουν ως ένα μεγάλο δωμάτιο, με ένα μικρότερο ηχομονωμένο δωμάτιο για μάθηση σε μικρές ομάδες. Η κύρια σκάλα έχει «σκάλες ορατείας» που βρίσκονται στο πλάι, που προωθούν την ανοιχτή μάθηση και την ομιλία με παιχνιδιάρικο. Αυτό υπάρχει ακόμη και στην οροφή όπου είναι ενσωματωμένος ένας χώρος παιχνιδιών πολλαπλών χρήσεων με ένα φυτώριο και μια αίθουσα φυτών στον τελευταίο όροφο, όλα αναμεμειγμένα με επιτυχία.

Ο ανακατασκευασμένος διατηρητέος οριακός τοίχος και ο (παλαιός) υποσταθμός, ενσωματώνουν τώρα τη δεξαμενή και την αντλία του καταιωνιστή, και ο τοίχος από τούβλα στρίβει σε γωνία και μετατρέπεται σε ένα νέο τούβλο με κάστρο με ένα ένθετο υαλωμένο κίτρινο τούβλο που σας οδηγεί στην είσοδο.

Με το σχολείο να λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, γνωρίζουμε από τα σχόλια ότι είναι μια εκπληκτική επιτυχία και το School 360 είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην ανάπτυξη.
Richard Lam, επικεφαλής ανάπτυξης UK South, Vastint UK

Στοιχεία έργου

Ξεκινήστε στο χώρο Αύγουστος 2020
Ημερομηνία ολοκλήρωσης Αύγουστος 2021
Μεικτή εσωτερική επιφάνεια δαπέδου 2.413μ2
Μικτό (εσωτερικό + εξωτερικό) εμβαδόν ορόφου 2.703μ2
Μορφή σύμβασης ή διαδρομή προμήθειας Σχεδιασμός & κατασκευή
Κόστος κατασκευής Μυστικός
Αρχιτέκτονας Penoyre & Prasad
Πελάτης Απεναντι απο
Δομικός μηχανικός Gravity Consulting Engineers
Σύμβουλος M&E και βιωσιμότητας EDP ​​Environmental
Σύμβουλος τοπίου Επίπεδο
Σύμβουλος προγραμματισμού GL Hearn
Πυροσβεστικός μηχανικός DFC και FSD
Σύμβουλος ακουστικής RBA
BREEAM αξιολογητής Ενεργειακός
Σύμβουλος Οικολογίας CSA Environmental
Χρησιμοποιείται λογισμικό CAD ArchiCAD

Schreibe einen Kommentar