Η LDS ολοκληρώνει την ανάπτυξη μικτής χρήσης στον νέο σταθμό Bond Street

0
Η LDS ολοκληρώνει την ανάπτυξη μικτής χρήσης στον νέο σταθμό Bond Street

Η ανάπτυξη μικτής χρήσης από την GPE (Great Portland Estates) σχηματίζει ένα νέο αστικό τετράγωνο σε μια τοποθεσία 1,3 στρεμμάτων δίπλα σε μια ανακαινισμένη πλατεία του Ανόβερου, η οποία σχεδιάστηκε επίσης από το Lifschutz Davidson Sandilands (LDS).

Δεκαπέντε υπάρχοντα κτίρια ανακαινίστηκαν σε τέσσερα ως μέρος της ανάπτυξης. Εκτός από την ενσωμάτωση μιας εισόδου στο σταθμό, περιλαμβάνει χώρο εργασίας, καταστήματα λιανικής και εστιατόρια, διαμερίσματα, αυλές, κήπους και διαδρόμους.

Δύο από τα τέσσερα νέα και ανακαινισμένα κτίρια βλέπουν στην πλατεία. Το μεγαλύτερο, 18 Hanover Square, είναι ένα νέο κτήριο γραφείων εννέα ορόφων που βρίσκεται πάνω από την ανατολική αίθουσα εισιτηρίων προς τον σταθμό Bond Street Elizabeth Line. Αντίθετα, δίπλα του βρίσκεται το 20 Hanover Square, ένα γεωργιανό σπίτι διατηρητέο ​​στην κατηγορία ΙΙ*, που χτίστηκε αρχικά μεταξύ 1714 και 1720 και ένα από τα δύο τελευταία αρχοντικά που έχουν απομείνει στην πλατεία. Αυτό έχει ανακαινιστεί με κόπο και φιλοξενεί εμπορικό χώρο εργασίας και ένα εστιατόριο.

Τα άλλα δύο κτίρια είναι η οδός Brook 14, η οποία περιλαμβάνει έξι πολυτελή διαμερίσματα πίσω από διατηρημένες προσόψεις και 1 Medici Courtyard, ένα κτίριο γραφείων που βρίσκεται επίσης πίσω από διατηρημένες προσόψεις. Το τελευταίο είναι προσβάσιμο από τη νέα δημόσια αυλή 15 x 38 m στο κέντρο του σχεδίου. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω μιας κιονοστοιχίας που οδηγεί από την πλατεία του Ανόβερου και μέσω μιας νέας στοάς Medici Arcade από τη New Bond Street, η οποία μαζί δημιουργεί μια νέα σύνδεση και δημόσιο διάδρομο μεταξύ των δύο.

Παρέχονται κεντρικές υπηρεσίες ψύξης και θέρμανσης μέσω του ενεργειακού κέντρου και logistics σε επίπεδο υπογείου.

Η άποψη του αρχιτέκτονα

Η κομψή ανάπλαση της δυτικής πλευράς της Πλατείας του Ανόβερου αντιπροσωπεύει δουλειά 15 ετών από τον πελάτη μας GPE, το ιατρείο μας, μια ομάδα προικισμένων συμβούλων και του εργολάβου Mace.

Γνωστό ως «Ανόβερο», το σχέδιο συνδυάζει την υπάρχουσα κληρονομιά με τολμηρά νέα κτίρια που ενισχύουν το ιδίωμα του Mayfair. Το 20 Hanover Square, σχεδιασμένο από τον Nicholas Dubois και ένα από τα δύο μόνο αρχοντικά από την αρχική πλατεία, είναι ένα ειδικό διατηρητέο ​​κτήριο Grade ll* που ανακαινίστηκε για άλλα 300 χρόνια ζωής, με ευελιξία για μελλοντικές προκλήσεις. Στην Πλατεία Ανόβερου 18 προσθέσαμε ένα κτήριο γραφείων εννέα ορόφων πάνω από τον νέο σταθμό Elizabeth Line. Η πολιτιστική του ποιότητα σε τούβλα, πέτρα Portland και μπρούτζο σχετίζεται με το κλασικό Vogue House απέναντι. Διατηρήσαμε και αποκαταστήσαμε σχολαστικά πέντε ιστορικές προσόψεις στη New Bond Street όταν κατεδαφίστηκαν τα πίσω τους μέρη για τον νέο σταθμό Elizabeth Line και τοποθετήσαμε όμορφα καταστήματα με γραφεία και διαμερίσματα από πάνω, αναζωογονώντας το τοπίο.

Τα τοπικά οφέλη της συνεργασίας μας περιελάμβαναν τη συμφωνία της Crossrail να μετακινήσει τους τεράστιους άξονες εξαερισμού του σταθμού από μια θέση αναστάτωσης στην τοποθεσία του σταθμού σε μια κρυφή τοποθεσία μέσα σε ένα δεύτερο κτίριο στη γη του πελάτη μας. Αυτό μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε νέες διαδρομές πεζών μέσω ενός εκπληκτικού νέου ηλιόλουστου δημόσιου χώρου, του Medici Courtyard. Οι πεζοί μπορούν για πρώτη φορά να περπατήσουν από τη New Bond Street μέχρι τον ανακαινισμένο χώρο πρασίνου της πλατείας του Ανόβερου. Αυτό έδωσε κίνητρο στο Westminster να επενδύσει σε άλλες βελτιώσεις του δημόσιου χώρου ανατολικά και δυτικά της τοποθεσίας.

Αυτό το περίπλοκο έργο αποκαλύπτει ελάχιστα από την πολυπλοκότητά του στην επιφάνεια. ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η απρόσκοπτη ενσωμάτωση της αίθουσας εισιτηρίων του Crossrail στο Mayfair, διώχνοντας τη συνηθισμένη ακαταστασία των σταθμών. Η Πλατεία του Ανόβερου έχει ανακτήσει τις φιλοδοξίες της – χώρος, φύση, συνδέσεις. αστικός σχεδιασμός που γιορτάζει την ανάπτυξη νέων χώρων και διαδρομών, πεμπτουσίας εμπειριών του Λονδίνου. και όμορφα, σχετικά, πλούσια σε ανέσεις σκηνικά.

Παρά το γεγονός ότι σχεδιάστηκε πριν από πάνω από μια δεκαετία, το Ανόβερο υπερβαίνει κατά πολύ τα πρότυπα βιωσιμότητας της εποχής. Βελτιώσαμε σημαντικά τη βιοποικιλότητα και νέους βιότοπους με πράσινες στέγες, μαλακό τοπίο, κουτιά χειμερίας νάρκης για πτηνά και έντομα και κοτέτσι νυχτερίδων. Το 1 Medici Courtyard και το 18 Hanover Square πέτυχαν και οι δύο βαθμολογίες BREEAM 2014 New Construction Excellent και η εισηγμένη στο Βαθμού ΙΙ* πρώην αρχοντικό της Γεωργίας πέτυχε πολύ καλή βαθμολογία στο πλαίσιο του προγράμματος BREEAM RFO 2014 – ένα σημαντικό επίτευγμα, δεδομένης της ηλικίας του.
Paul Sandilands, σκηνοθέτης Lifschutz Davidson Sandilands

Άποψη πελάτη

Συλλάβαμε αυτό το έργο του γραφείου του HQ πριν από 16 χρόνια, εν αναμονή του νέου σταθμού Bond Street Elizabeth Line που βρίσκεται στην πλατεία. Σε συνεργασία με τη Lifschutz Davidson Sandilands, προτείναμε ένα πρόγραμμα πραγματικά μικτής χρήσης στην τοποθεσία 1,3 στρεμμάτων, παρέχοντας γραφεία, καταστήματα λιανικής, εστιατόρια και κατοικίες, ποιότητας και στυλ που αρμόζει στη σημαντική τοποθεσία του Mayfair. Το έργο «Ανόβερο» που παραδόθηκε είναι το αποτέλεσμα δύο πολεοδομικών αδειών που χορηγήθηκαν το 2011 και το 2015.

Το σχέδιο «Ανόβερο» έχει τρία στοιχεία, το καθένα διαφορετικό σε κλίμακα και χαρακτήρα, αλλά σε μεγάλο βαθμό κτίρια «Mayfair»: το γραφείο εννέα ορόφων στην πλατεία Ανόβερο 18 από τούβλα, πέτρα Portland και μπρούτζο. το διατηρητέο ​​αρχοντικό του 1722, Grade II*, το οποίο είναι πλήρως ανακαινισμένο και τώρα στεγάζεται από ένα εστιατόριο προορισμού και μια σχολή μόδας. και νέα κατασκευή πίσω από μια σειρά από περίτεχνες διατηρημένες προσόψεις μπροστά στη New Bond Street, παρέχοντας τέσσερις ορόφους γραφείων πάνω από τρεις ορόφους λιανικής, μαζί με έξι διαμερίσματα κατοικιών με πρόσβαση από την Brook Street. Ένα ενιαίο υπόγειο ενώνει όλα τα κτίρια για να παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες και κοινόχρηστες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ήταν ένα πολύπλοκο σχέδιο για παράδοση λόγω των εργασιών κατασκευής του σταθμού Elizabeth Line που προχωρούσαν δίπλα και κάτω από τον δικό μας. Το νέο 18 Hanover Square βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον σταθμό που θα ανοίξει σύντομα.

Όλα τα γραφεία αφήνουν πολύ γρήγορα τους υπάρχοντες κατοίκους του St James και του Mayfair, και ο αντίκτυπος του προγράμματος ήταν ακόμη πιο εκτεταμένος, αποδεικνύοντας ότι είναι καταλύτης για τη μεταμόρφωση της ίδιας της πλατείας του Αννόβερου, συμπεριλαμβανομένης της μερικής πεζοδρόμησής της μπροστά από το σχέδιο. συνδέοντάς το με τη νέα δημόσια αυλή του συστήματος και το διάδρομο μέσω της New Bond Street, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης της GPE.
David Farries, ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης, GPE

Στοιχεία έργου

Ξεκινήστε στο χώρο 2016
Ολοκλήρωση 2020-2022 (σταδιακή)
Μεικτή εσωτερική επιφάνεια δαπέδου 29.200μ2
Μορφή σύμβασης Σχεδιασμός & Κατασκευή
Κόστος κατασκευής Μυστικός
Αρχιτέκτονας Ναυαγοσώστης Davidson Sandilands
Καινοτόμος αρχιτέκτονας Ναυαγοσώστης Davidson Sandilands
Πελάτης GPE για λογαριασμό της GHS Limited Partnership (μια κοινοπραξία 50/50 με τη Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ)
Δομικός μηχανικός Ομάδα WSP
Σύμβουλος M&E Συνεργασία Hilson Moran
QS Gardiner & Theobald
Σύμβουλος τοπίου Τοπίο Bradley-Hole Schoenaich
Σύμβουλος ακουστικής Συνεργασία Hilson Moran
Υπεύθυνος έργου SLW
Κύριος ανάδοχος Σκήπτρο

Schreibe einen Kommentar