Η Edward Williams Architects ολοκληρώνει το σχέδιο στέγασης πλήρωσης χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων CLT

0
Η Edward Williams Architects ολοκληρώνει το σχέδιο στέγασης πλήρωσης χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων CLT

Το έργο αποτελείται από τέσσερα νέα κτίρια που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του πρώην πάρκινγκ μιας υπάρχουσας ανάπτυξης 39 κατοικιών στο Στράτφορντ, στο ανατολικό Λονδίνο, για να δημιουργήσουν ένα διαμορφωμένο σχέδιο στέγασης σε στυλ mews.

Τα νέα κτίρια αποτελούνται από δύο τετράγωνα σε σχήμα L που τοποθετούνται δίπλα στην υπάρχουσα κατοικία για να δημιουργήσουν δύο αυλές. Μαζί παρέχουν εννέα νέα διαμερίσματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τρίκλινα, τρία δίκλινα και δύο μονόκλινα μονοκατοικίες.

Η τοποθεσία είναι μια τοποθεσία βομβών του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, με κακές συνθήκες εδάφους, επομένως χρησιμοποιήθηκε μια δομή CLT για την απόδοση ελαφρύτερων φορτίων, ελαχιστοποιώντας τις απαιτήσεις για πασσάλους και θεμέλια. Η δομή CLT έχει εσωτερικά εκτεθειμένα δάπεδα και ξηρά ακουστικά δάπεδα, επιτρέποντας στις λεπτές πλάκες δαπέδου να διευκολύνουν τα αυξημένα ύψη από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο εσωτερικό.

Βάσει λεπτομερών μελετών φωτισμού ημέρας, οι στέγες έχουν σχεδιαστεί με κλίση έτσι ώστε τα νέα κτίρια να μην παραβιάζουν τα υπάρχοντα δικαιώματα φωτισμού.

Το σχέδιο είναι επενδυμένο με ξύλινη πρόσοψη, πλαισιωμένη από μεταλλικά προφίλ που επισημαίνουν επίσης πλάκες δαπέδου και ανοίγματα σε αντίθεση με τις προσόψεις από τούβλα της υπάρχουσας. Οι κλίσεις της στέγης κατευθύνονται από βορρά προς νότο για να βελτιστοποιηθεί η συλλογή ενέργειας από Φ/Β.

Η άποψη του αρχιτέκτονα

Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο πλήρωσης οικιστικών περιοχών, καθιστώντας τους πιο συμπαγείς, ασφαλείς και αποτελεσματικούς και αναζωογονώντας το υπάρχον δομημένο περιβάλλον. Με την επαναχρησιμοποίηση του υποχρησιμοποιούμενου χώρου, στην προκειμένη περίπτωση εγκαταλελειμμένης γης, παρέχει νέες κατοικίες και σύγχρονες εγκαταστάσεις στους κατοίκους.

Σε απάντηση στο «κάλεσμα στα όπλα» του Δημάρχου του Λονδίνου για τη δημιουργία περισσότερων μικρών και τοπικών αναπτύξεων, αυτό το έργο αποτελεί υπόδειγμα.

Τοποθετημένο σε μια τοποθεσία πρώην βόμβας, με κακή προετοιμασία εδάφους, η χρήση ξύλινης δομής επιτρέπει ελαφρύτερα φορτία αποτυπώματος, ελαχιστοποιώντας τη συσσώρευση και τα θεμέλια. Η διασταυρούμενη ξύλινη δομή, με εκτεθειμένες επιφάνειες και ξηρό ακουστικό δάπεδο, επέτρεψε επίσης στις λεπτές πλάκες δαπέδου να αναπληρώσουν τα αυξημένα εσωτερικά ύψη του London Standard.

Πριν από την εικόνα του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων

Πηγή:Edward Williams Architects

Ο προσαρμοσμένος σχεδιασμός κλίσης οροφής για κάθε κτίριο προέρχεται από τη μελέτη φωτός ημέρας/ηλίου, έτσι ώστε τα νέα κτίρια να μην παρεμβαίνουν στα υπάρχοντα δικαιώματα. Αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές να μεγιστοποιήσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν μοναδικά σπίτια για αυτόν τον ιστότοπο.

Η δομή είναι ορατή εσωτερικά σε όλα τα εκτεθειμένα έπιπλα και ανακαλείται εξωτερικά με την ξύλινη πρόσοψη, κομψά πλαισιωμένη από λεπτά μεταλλικά προφίλ, που επίσης σηματοδοτούν πλάκες δαπέδου και ανοίγματα, και την κομψή φωτοβολταϊκή οροφή από μαύρη γυάλινη πλάγια όψη. Οι κλίσεις της στέγης είναι όλες από βορρά προς νότο, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί στη νότια πλευρά η συλλογή φωτοβολταϊκών ενέργειας.

Αρχιτέκτονες Edward Williams

Άποψη πελάτη

Αυτή η ανάπτυξη πραγματικά προσθέτει στον ιστότοπο και ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας για την υπάρχουσα ανάπτυξη. Ο ευφάνταστος ξύλινος σχεδιασμός του και ο κομψός κήπος της αυλής το έχουν κάνει ήδη ένα τοπικό σημείο συζήτησης. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι επίσης πολύ βιώσιμο και βοηθά να τεθούν ένα νέο πρότυπο για τη γειτονιά. Έχει λάβει πολλά σχόλια θαυμασμού σε τοπικό επίπεδο και έχουμε ήδη συμφωνήσει την ενοικίαση των μισών σπιτιών, πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους τον Σεπτέμβριο.

Sebastian Church, σκηνοθέτης, Cliveden Land

Στοιχεία έργου

Ξεκινήστε στο χώρο Οκτώβριος 2022
Ολοκλήρωση Αύγουστος 2022
Μεικτή εσωτερική επιφάνεια δαπέδου 61μ²
Μικτό (εσωτερικό + εξωτερικό) εμβαδόν ορόφου 959μ²
Μορφή σύμβασης ή διαδρομή προμήθειας JCT SBC χωρίς ποσότητες 2011
Κόστος κατασκευής Μυστικός
Κόστος κατασκευής ανά m2 3.650 £
Αρχιτέκτονας Αρχιτέκτονες Edward Williams
Εκτελεστικός αρχιτέκτονας Αρχιτέκτονες Edward Williams
Πελάτης Cliveden Land
Δομικός μηχανικός Μηχανικοί HRW
Σύμβουλος M&E Μηχανικοί ΔΣΑ
Ακουστικός μηχανικός KP Acoustics
μηχανικός CLT Ομάδα Canducci
Ειδικός φωτοβολταϊκών στέγης GB Sol
Πυροσβεστικός σύμβουλος JGA Fire
Σχεδιαστής τοπίου Meeuswsen Muldoon
Σύμβουλος προγραμματισμού Michael Borrows Associates
Υπεύθυνος έργου Αρχιτέκτονες Edward Williams
συντονιστής CDM Goddards Consulting
Εγκεκριμένος επιθεωρητής δόμησης Έλεγχος κτιρίου του Λονδίνου
Κύριος ανάδοχος KF Λονδίνο
Χρησιμοποιείται λογισμικό CAD Revit

Δεδομένα περιβαλλοντικής απόδοσης

Ποσοστό επιφάνειας δαπέδου με συντελεστή φωτός ημέρας >2% Δεν παρέχεται
Ποσοστό επιφάνειας δαπέδου με συντελεστή φωτός ημέρας >5% Δεν παρέχεται
Παραγωγή ενέργειας επί τόπου 17031,85 kWh ετησίως, μέγιστη ισχύς 19 kWp
Ετήσια κατανάλωση νερού δικτύου 104,49 l/p/ημέρα
Αεροστεγανότητα στα 50Pa 866.316 m³/hr/m²
Φορτίο θέρμανσης και ζεστού νερού 46,05 kWh//έτος (θέρμανση), 22,97 kWh// έτος (ζεστό νερό)
Συνολική σταθμισμένη τιμή U Δεν παρέχεται
Σχεδιαστική ζωή Δεν παρέχεται
Ενσωματωμένος/ολόκληρος άνθρακας Δεν παρέχεται
Ετήσια CO2 εκπομπών 23,04 kg CO2/m²

Schreibe einen Kommentar