Η COAL ολοκληρώνει την επέκταση αγροτικού τύπου στην εξοχική κατοικία Cornish

0
Η COAL ολοκληρώνει την επέκταση αγροτικού τύπου στην εξοχική κατοικία Cornish

Η τοποθεσία του έργου βρίσκεται στην πλευρά μιας κοιλάδας μέσα σε ένα στρέμμα με κήπους πυκνοφυτεμένους με υποτροπικά φυτά. Χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, το υπάρχον εξοχικό σπίτι χτίστηκε πιθανότατα για ανθρακωρύχους στα τοπικά ορυχεία κασσίτερου και χαλκού και έχει τοίχους κατασκευασμένους από πέτρα και στάχυ. Μια σειρά από μικρότερες προεκτάσεις και ωδεία είχαν προστεθεί στο πλάι και στο πίσω μέρος.

Η σύντομη αναφορά ζητούσε από τον αρχιτέκτονα να ανακαινίσει και να αναδιαμορφώσει το εξοχικό σπίτι και να προσθέσει μια διώροφη επέκταση για να δημιουργήσει μια ισχυρότερη σύνδεση μεταξύ των κήπων και του τοπίου.

Η COAL αποκατέστησε την εξοχική κατοικία αφαιρώντας στρώματα χρωστικών, επιτρέποντάς της να αναπνεύσει ξανά. Ένα υπάρχον ωδείο έχει τροποποιηθεί και αναβαθμιστεί θερμικά.

Η νέα επέκταση αντικατοπτρίζει τη μάζα και τον προσανατολισμό του εξοχικού σπιτιού και σχεδιάστηκε με τη μορφή ενός αγροτικού κτιρίου για να δημιουργήσει ένα επίπεδο εσωτερικής και εξωτερικής αποκόλλησης από το εξοχικό σπίτι. Έχει τη δική του κάθετη κυκλοφορία και παρέχει ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο στον επάνω όροφο με χώρο καθιστικού και βοηθητικό δωμάτιο από κάτω.

Κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού ήταν το πώς θα φαινόταν το κτίριο από τον κήπο, αλλά και το πώς θα λειτουργούσε ως σκηνικό. Ως εκ τούτου, έχει ληφθεί μια ομοιογενής προσέγγιση στο υλικό και το χρώμα για να μεταμορφωθεί το εξωτερικό του σε ένα περισσότερο «περίεργο» αντικείμενο, όπως το περιγράφουν οι αρχιτέκτονες.

Οι κήποι σχεδιάστηκαν και φυτεύτηκαν από τους πελάτες, οι οποίοι κατασκεύασαν μόνοι τους την επέκταση.

Η άποψη του αρχιτέκτονα

Το έργο κατασκευάστηκε σε διάστημα τριών ετών, λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού και των επιπτώσεων της πανδημίας. Το εξοχικό ανακαινίστηκε στη φάση 1 και ολοκληρώθηκαν επίσης οι εργασίες για την επέκταση. Στη συνέχεια, οι πελάτες μας έστρεψαν την προσοχή τους στη δημιουργία του κήπου γύρω από το κτίριο και μας ενδιαφέρει όλο και περισσότερο πώς η επέκταση θα αποτελέσει το σκηνικό για αυτόν τον κήπο. Κατά μία έννοια, το επίκεντρο της σύντομης έκθεσης ήταν ελαφρώς ανεστραμμένο καθώς ο κήπος μεγάλωνε και άλλαξε τη φύση της τοποθεσίας.

Ως αποτέλεσμα, η εξωτερική μορφή απλοποιήθηκε στη βασική της γεωμετρία και επιλέχθηκε η ομοιογενής προσέγγιση του υλικού και του χρώματος σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια έντονη αντίθεση με τα φυσικά χρώματα του χώρου. Μας άρεσε η ιδέα της επέκτασης που υπάρχει περισσότερο ως ένα παράξενο αντικείμενο σε έναν υποτροπικό κήπο, παρά ως τυπική επέκταση σε ένα γραφικό εξοχικό σπίτι της Κορνουάλης.
Joe Reilly, σκηνοθέτης, COAL Architects

Στοιχεία έργου

Τοποθεσία Κορνουάλη
Ξεκινήστε στο χώρο Σεπτέμβριος 2018
Ημερομηνία ολοκλήρωσης Δεκέμβριος 2021
Μεικτή εσωτερική επιφάνεια δαπέδου 180m², 67m² (επέκταση)
Συμβόλαιο / Διαδρομή προμήθειας Αυτοκατασκευή
Κόστος κατασκευής Μυστικός
Αρχιτέκτονας ΚΑΡΒΟΥΝΟ
Πελάτης Ιδιωτικός
Δομικός μηχανικός JSJ Design
Εξωραϊσμός Πελάτης
Εγκεκριμένος επιθεωρητής δόμησης Συμβούλιο της Κορνουάλης
Χρησιμοποιείται λογισμικό CAD ArchiCAD

Schreibe einen Kommentar